KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, doğa yürüyüşüne katılan kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kendilerine uzatılan çiçekle sevindi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu, Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Akburun ile Kuşluca Mahalleleri arasındaki sahil şeridinde doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 13 kilometre mesafeden oluşan doğa yürüyüşünün Akburun Mahallesi sahilinden başladığını belirterek, etkinlikte Beyşehirli doğaseverlerin yanısıra Konya merkez ve Hüyük ilçesinden de katılımcıların yer aldığını belirtti.

Beyşehir Gölü sahil şeridinde yürüyerek gerçekleştirdikleri etkinliğin Kuşluca Mahallesi'nde sonlandığını belirten Büyükkafalı, "Göl kenarında zirvesine yağan son karın ardından muhteşem bir görüntü sergileyen Anamas Dağı'nın göl sularına o güzel yansımasına tanıklık ettik. Gördüğümüz güzel olan her şeyi fotoğrafladık. Bu arada, yürüyüşümüz esnasında aramızda etkinliğe katılan kadınların da olması adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle topluluk olarak, etkinliğe katılan kadınlarımıza "Sevgidir adın... 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun' yazılı bir pankart açtırdık. Onların bu anlamlı gününü kutlayarak kendilerine birer çiçek uzattık.Bu hoş sürpriz onları da çok mutlu etti" diye konuştu.