KONYA (AA) - Beyşehir'de havaların ısınması ile birlikte belediyenin larva mücadelesi hız kazandı.

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bahar mevsimi girmeden simulium ve sivrisinekle mücadele çalışmalarına hız verdi.

Oluşturulan teknik ekip tarafından simuliumla mücadele kapsamında sulama kanalı ve akarsularda tesbit edilen larvalar, biyolojik mücadele yöntemleri ile ilaçlandı. Larvasitlerle ilaçlama çalışmaları Sarıköy ile Emen mahalleleri arasında bulunan çay, İsaköy ve Eylikler kanalları, DSİ kapakları ve devamındaki birleşme noktası olan Sarıöz deresi boyunca belli aralıklarla ve değişik noktalarda gerçekleştirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Simulium’un yanısıra uçkunla mücadele konusunda yaz döneminde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için larva döneminde mücadeleye başladıklarını belirterek, "Veterinerliğimizin de destek verdiği mücadele çalışmaları kapsamında çöplük, sazlık, bataklık ve balçık 400 hektarlık alanda özellikle sivrisineğe karşı ilaçlama faaliyetleri de yürütülüyor. Mücadele kapsamında 2 larva ilaçlama, 3 de uçkun ekibi çalışmalarını sürdürüyor. İlk etap ilaçlamanın ardından çalışmalar Kasım ayının ortalarına kadar sürecek ve inşallah Beyşehir’de sineksiz bir yaz dönemi geçireceğiz" dedi.