KONYA (AA) - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçede en çok şikayet edilen sorunlardan birisi olarak dikkati çeken otopark sorununa uzun soluklu ve kalıcı neşter vurabilmek için başlatılacak çalışmalar öncesinde toplumun her kesimi ile biraraya gelip istişare ediyor.

Başkan Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezindeki otopark sorununun çözülebilmesi için toplumun her kesimiyle biraraya geldikleri toplantılarda, farklı alternatifler ortaya sunduklarını, ancak bunların bazı kesimlerce kabul görürken, bazı kesimlerce de kabul görmediğini belirtti.

Bu konuda ortak akılla, ortak paydada buluşmanın sorunun çözümünde çok önemli rol üstleneceğini aktaran Özaltun, şunları kaydetti:

“Soruna bir nebze olsa çözüm getirecek katlı otopark alanları kazandırmak istiyoruz. Bunun için öngördüğümüz farklı alanlar var. Ancak, bu alanların otoparkla birlikte çok amaçlı kullanımına yönelik hazırladığımız projelere bir kesim sıcak bakarken, başka bir kesim çeşitli sebepler nedeniyle sıcak bakmayabiliyor. Ortak paydada buluşmamız lazım, aksi takdirde Beyşehir’deki mevcut yapıyla bu sorunu nasıl çözebiliriz. Bununla ilgili ortaya konulacak bir yaklaşım veya alternatif varsa onlara da açığız. Bir halk toplantısında bu sorunu enine boyuna masaya yatırıp, çözüm yolu bulma konusunda arayışlarımızı sürdüreceğiz. Beyşehir’de otopark sorunu köklü olarak hiçbir zaman çözülemez. Çünkü, trafiğe çıkan araç sayısı her geçen gün artıyor. Bu sadece Beyşehir’in yaşadığı bir sorun da değil. Ancak, bu soruna bir nebze de olsa çare bulacak çözümler konusunda hiçbir zaman geri durmadık, bundan sonra da durmayız.”