KONYA (AA) - Beyşehirli tekvandocu Fatma Betül Çakır, ilk kez milli forma altında mücadele ettiği Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda (Turkish Open) Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı.

Çakır, Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen ve 67 ülkeden 2 bin 818 sporcunun katıldığı şampiyonada, yıldızlar kategorisinde 55 kiloda birincilik kürsüsüne çıkabilmek için ter döktü.

14 yaşındaki Beyşehir Beytepe Ortaokulu son sınıf öğrencisi Çakır, başarılı müsabakalar çıkararak finale kadar yükseldi. Final müsabakasında rakibine yenilen Çakır, ikincilik elde ederek, gümüş madalya aldı.

Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü ve Fatma Betül Çakır'ın babası Nafiz Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının çıktığı ilk milli müsabakada Türkiye'ye ikincilik kazandırdığını söyledi.

Sporcunun, final müsabakasında İranlı rakibine şanssız bir şekilde yenildiğini belirten Çakır, "İlk milli tecrübesinde gümüş madalya kazanan Fatma Betül, çok çalışmasının karşılığını almış oldu. Kendisini başarısından dolayı kutluyorum. Şampiyonada derece elde eden ya da kıl payı bu şansı kaçıran tüm sporcularımızı performanslarından ve başarılarından ötürü tebrik ediyorum."