Bigadiç Belediyesi 19 Ekim muhtarlar gününü Bigadiç Kaymakamlığı ile yaptığı etkinliklerle kutladı. Muhtarlar günü dolayısıyla törenlere katılan muhtar ve protokole yemek ikramı yapıldı.

Bigadiç’te yapılan etkinlikler Kaymakam Altuğ Çağlar, Belediye Başkanı İsmail Avcu, Cumhuriyet Savcısı, İlçe Jandarma Komutanı, Resmi Daire Müdürleri ve Muhtarların Yüzüncü Yıl parkında bulunan Atatürk heykeline çelenk koyması ile başladı.

Yüzüncü Yıl Parkında yapılan törende ilk olarak muhtarlar adına konuşan Çavuş Mahallesi Muhtarı Ali Köse, “Muhtarlar; sivil toplumun katılımcılığın, beraberliğin, demokrasinin vazgeçilmez unsuru, dinamik, çalışkan demokratik toplumların duyarlılıklarını dile getiren kişilerdir. Muhtarlar toplumun sesidir. Yerel yönetimde muhtarlık çok önemli bir yere sahiptir. Yerel yönetimlerin en önemli aktörleri sizlersiniz. Muhtarlıklar insanlar arasında birlik ve beraberliğin köprüsüdür. Aynı çatı altında toplanarak beraberce çalışarak başarılı hizmetlere imzalar atacağız” şeklinde konuştu. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu’da, 15 Temmuz gecesi muhtarların gösterdiği birlik ve beraberlik ve dirayet için teşekkür ederek sözlerinin devamında “Değerli mesai arkadaşlarım; bizim yaptıklarımız, yapmak istediklerimiz sizlerin de bize isteklerinizi paylaşmanız amacı ile bu toplantıyı yapıyoruz. 9. düzenlediğimiz toplantının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikle daha önceki toplantıda sizlerle paylaştığımız çalışmaların büyük bir kısmı tamamlanmış olup yeni projelerimizi de bu toplantıda sizlere müjdelemek istiyorum. Bu toplantımızda geçmiş yıllarımızın da değerlendirmesini de yaparak sizlerin de görüş ve önerileri ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Uğur Mumcu Parkı Çok Amaçlı toplantı salonunda yapılan törende konuşma yapan Başkan Avcu sözlerinin devamında belediye olarak yaptıkları projeleri toplantıya katılan muhtarlar ve protokol üyelerine anlattı. Başkan Avcu Muhtarlar günü dolayısıyla toplantıya katılan muhtarlara ve protokole yemek ikramında bulundu.