Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, BİK mevzuatına yapılan ekleme ile gazetelerdeki 7 kişilik asgari kadronun bir de köşe yazarı mecburiyetinin getirildiğini aktararak, “Bu da gösteriyor ki, kurumumuz gazetelerdeki köşe yazarlarına önem veriyor” dedi.

İstanbul’da çeşitli gazetelerde çalıştıktan sonra emekli olup memleketi Malatya’ya yerleşen gazete köşe yazarı Vahdettin Yiğitcan ile Tecde Mahallesi Muhtarı ve gazete köşe yazarı Ali Yiğit, Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı’yı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren, BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, BİK’in 41 ilde şubesinin bulunduğunu ve diğer 40 ilde resmi ilanların Valilikler aracılığıyla gazetelere verildiğini hatırlatarak, BİK’in çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Konuşmasında, gazetelerde köşe yazarlığının önemli olduğuna dikkat çeken Nihat Abacı, “BİK’in mevzuatına ekleme yapılıp, yerel gazetelerin 7 kişilik asgari kadrosunun içine bir de yazar mecburiyeti getirilerek 1 Ocak 2017’de uygulanmaya başladı. Bu da gösteriyor ki, kurumumuz gazetelerdeki köşe yazarlarına önem veriyor. Bir gazete resmi ilanlarda ek ilan ücreti almak istiyorsa, biz buna teknik olarak gösterge farkı diyoruz. Gazetenin web sitesinde günlük en az 2 köşe yazısının konulması şartı da var” ifadelerini kullandı.

Tecde Mahallesi Muhtarı ve gazete yazarı Ali Yiğit ise, Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği gazetecilik eğitimine katılarak eğitim aldığını ifade ederek, “Gazeteler artık haber için pek okunmuyor. Haberler, web siteleri ve cep telefonlarından takip ediliyor. Bari gazetelerde köşe yazıları olursa, okuyucu köşe yazılarını takip için gazete alabilir. Bu nedenle, Nihat bey’in bahsettiği, BİK mevzuatında değişiklik yapılıp, asgari kadroya yazar eklenmesi iyi bir karar” şeklinde konuştu.

Gazetelerin geleceği, İnternet medyası, haberciliğin giderek dijital mecraya taşınması gibi konuların ele alınıp istişare edildiği ziyarette BİK Müdürü Abacı, köşe yazarlarına BİK’in 2 ayda bir yayınlanan Basın Hayatı dergilerini hediye etti.