BİLECİK (AA) - Türkiye genelinde stajer öğretmenlere ilk kez uygulamaya konulan proje kapsamında öğretmenlere eğitim verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bütçe ve Satınalma Daire Başkanı Mehmet Koç, Bilim Sanat Merkezi Salonu'nda, görevde bulunan öğretmenlere 'uygulamalı öğretmenlik' projesi kapsamında düzenlenen eğitimde, adaylık döneminde geçireceği stajerlik sürecini Bilecik'te 87 öğretmenin uygulamadan faydalanacağını ve 4 aylık sürecin sonunda atandıkları yerlerde görevlerine başlayacaklarını bildirdi.

Bakanlığın önem verdiği projenin deneyimli öğretmenlerin desteğiyle başarılı olacağını belirten Koç, "Eskiden atanır atanmaz ders programını elimize alıp derse giriyorduk. Şu anda bunu kaldırıyoruz ve danışman öğretmenlerimizin de destekleri ile aday öğretmenimizin usta ve deneyimli bir öğretmenle beraber mesleki tecrübeleri gelişecek. Danışman öğretmenlerimizden, yaşadıkları tecrübeleri uygulamalı olarak göstermeleri, onlara bir ağabey abla gibi rehberlik etmeleri, mesleki anlamda tecrübelerini paylaşmalarını istiyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ise öğretmenlik mesleğine yeni başlayacak öğretmenlere sunulacak ustalık hizmetinin verimli olmasını, amacına ulaşmasını ve maksimum faydaya dönüşmesi dileğinde bulunarak, "Temeli sağlam olan bir binanın ayakta durması ne kadar uzun soluklu ve faydalı olacaksa, aday öğretmenlere aktarılacak birikimler ve tecrübeler mesleki verimliliklerini o ölçüde arttıracaktır. Aldıkları eğitim, edindikleri tecrübelerle öğrencilerine en yüksek faydayı sağlayacaklardır" ifadesinde bulundu.