KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin "Küçük bir oyuncak, büyük bir mutluluk" kampanyasıyla çocuk tiyatrosunu izlemek isteyen çocuklardan bilet yerine alınan 10 bin oyuncak, oyuncak alamayan binlerce çocuğun yüzünü güldürdü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kampanya kapsamında toplanan yaklaşık 10 bin oyuncak, tasnif edilerek İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen Malazgirt, Ambar, Ayşe-Ahmet İnci ve Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Mahmut Öner anaokullarına ulaştırıldı.

Anaokullarını ziyaret ederek oyuncakları bizzat teslim eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, başlattıkları sosyal sorumluluk projesine büyük ilgi gösterildiğini ve 10 bine yakın oyuncak topladıklarını belirtti.

Bu oyuncakları İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile ana okulları ve ihtiyaç sahibi okullara paylaştıracaklarını aktaran Özgöncü, "Kampanyamız devam edecek. Sonraki aylarda sadece oyuncakla sınırlı kalmayacağız. Kullanılmayan kıyafet ve okunmayan kitaplarla projemiz devam edecek. Topladıklarımızı okullara ve yurtlara ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

Malazgirt Anaokulu Müdürü Habibe Öcal da kampanyanın çocukları çok sevindireceğini belirterek, Büyükşehir Belediyesine ve emeği geçenlere teşekkür etti.