ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü polis ve halk ilişkilerinin geliştirilmesi ile toplum üzerinde oluşan suç korkusunun ortadan kaldırılarak daha güvenli yaşam alanları oluşturulması amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, metruk ve yapı bütünlüğü olmayan binaların güvenlik riski ve tehlikesi ortaya çıkardığı, bu mekanların suç işleme yönünde meyilli olan kişilerin uğrak yeri haline geldiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca ayakta duran binalarda yapılan tespitler ve yıkımlar sırasında uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ile silah ve bıçak gibi çok sayıda suç unsuru ele geçirildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi :

"Özellikle çocuklarımızın bu tür bina ve eklentilerine girerek kendilerini tehlike altına atmalarını engellemek için gerekli tüm çalışmalar yapılmaktadır. İl genelinde bu güne kadar tespit edilen bin 58 metruk binadan 790'ı belediyelerimiz ile yapılan ortak çalışma sonucunda yıkımı sağlanmış veya rehabilite edilmiştir. 2016 yılı ile ilgili olarak da metruk binalar ile ilgili kapsamlı bir çalışma başlatılmış, yıkımı yapılmayan ve yeni tespiti yapılan 268 Adet binanın yıkımı veya rehabilite edilmesi çalışmalarına hız verilmiştir."