SİVAS (AA) - Sivas'ta bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "Binlerce İnsan Tek Bir Sofra" isimli iftar programıyla Kadir Gecesi'nde binlerce kişiye iftar verilecek. 

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, tarihi Çifte Minareli Medrese ve Kale Cami'nin bulunduğu Kent Meydanı'nda düzenlediği basın toplantısında, 13 Temmuz Pazartesi günü Kadir Gecesi'nde düzenlenecek program hakkında bilgi verdi. 

Programın trafiğe kapatılacak İstasyon Caddesi'nde gerçekleştirileceğini aktaran Aydın, "Programa, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz da katılacak. Bu program Sivas'ın kaynaşması, birlik ve beraberliğin güçlenmesi için planlandı. TBMM Başkanımız İsmet Yılmaz'ın katılımıyla programa ayrı bir zenginlik katmayı hedefliyoruz" dedi. 

İftarda yemek ikramının olacağını, vatandaşlardan da evlerinden yemek getirmelerini ve masasındaki diğer kişilere ikram etmelerini isteyen Aydın, "Bu paylaşımın çok daha ayrı bir zevk verdiğini geçen yılki organizasyonda gördük" diye konuştu. 

- "Bu kültürü Sivas'a yerleştirmeyi arzu ediyoruz"

Aydın, bu kültürü yaşatmayı arzuladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yemek dağıtımını 4 noktadan yapmayı planlıyoruz. Geçen sene 2 noktadan yapmıştık bu sene biraz daha artırdık. Herhangi bir izdihama meydan vermeden bu organizasyonu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Çok daha güzel bir organizasyon gerçekleştireceğimiz inancını taşıyorum. Kadir Gecesi olması nedeniyle ikramlarımız olacak. Sivas'ta Kadir Gecesi'nin manevi atmosferi ve havası yüksek. Birlik ve beraberlik içerisinde, karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü içerisinde geçirmeyi, bu kültürü Sivas'a yerleştirmeyi arzu ediyoruz."

Güzel bir niyetle yola çıktıklarını ve Sivas'taki birlik ve beraberliği sağlamak istediklerini dile getiren Aydın, programa katkı sunan kişi ve kurumlara teşekkür etti.