Yalova’da trafik polisleri benzerine az rastlanır bir ceza kesti. Havanın soğuk olması sebebiyle ellerini didonda bırakarak bisiklet kullanan Engin Deniz Özşeker, radara yakalandı. Trafik polisleri tarafından durdurulan Özşeker, cezaya önce itiraz etti. Ardından trafiği tehlikeye düşürdüğü gerekçesi kesilen cezayı kabul etti. Genç bisiklet sürücüsü, bir otomobil sürücüsüne uygulanan muameleyi gördüğünü belirterek, yaşadığı olayı Türkiye’de daha önce görmediğini söyledi.
"AKLIMA GELDİ, AMA BAŞIMA GELECEĞİNİ DÜŞÜNMEDİM"
5 senedir hem hobi hem de spor maksadıyla bisiklet kullandığını ifade eden Özşeker, yaşadığı olayı şöyle anlattı:
“Bulvarın sonunda genelde radar oluyor. Şansıma o gün radar vardı. Ben de hava soğuk olduğu zaman ellerim üşümesin diye ellerimi cebime sokarak bisikleti kullanırım. Ellerimde cebimde giderken radarın yanından geçtim. Aklıma geldi, ama başıma geleceğini düşünmedim. Döndükten sonra ileride polis durdurdu ve ‘Ellerini bıraktığın için ceza keseceğiz’ dediler. İlk başta garip geldi, itiraz ettim. Mantıksız geldi. Sonradan gerekçe olarak yazdıklarını okuyunca, trafiği tehlikeye soktuğumdan dolayı hak verdim ve cezayı kabul ettim. 92 TL ceza kestiler. Ödemesini yaptım."
Bisikleti yol kenarlarında kullandıklarını ifade eden Engin Özşeker, “Çünkü yeterli bisiklet yolumuz yok. Belediye başkanımız epey yol yaptı, ama önemli olan yerlerde yok. Mecburen yolun kenarından gidiyoruz. Trafikle arabalarla yan yana gidiyoruz. Aslında biz de trafiğin içindeyiz. Bunu da fark etmelerini isteriz. Motorlu bir taşıtın gördüğü muameleyi gördüm” şeklinde konuştu.