ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofislerine başbakanlığı döneminde dinleme cihazı konulmasına ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi ve yöneticisi olmakla suçlanan 11 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması tamamlandı. Mahkeme ara kararında, Erdoğan'ın davaya müdahil olarak katılmasına karar verdi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, gizlilik nedeniyle sanıklardan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak'ın savunması alınırken, izleyiciler ve gazeteciler salondan dışarı çıkartıldı.

Altıparmak'ın savunmasının ardından sanık avukatlarının beyanına geçildi.

Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu, ortada bir terör örgütünün bulunmadığını ileri sürerek beraat talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, "İddianamede geçen fiillerden zarar gören Sayın Cumhurbaşkanımızdır, müdahilliğimize karar verilsin" dedi.

Mahkeme Başkanı Musa Yeşil, firari sanıklar Enes Çiğçi, Ali Özdoğan ile Serhat Demir'in yakalanamadığını tutanağa yazdırdı.

Mahkeme ara kararında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaya müdahil olarak katılmasına karar verdi.

Ayrıca mahkeme, dinleme cihazı konulmasına ilişkin yeniden rapor alınması talebini reddetti.

Bir başka suçtan tutuklu sanıklar Sedat Zavar ile İlker Usta'yı duruşmalardan vareste tutan mahkeme, duruşmaya bulundukları cezaevinden sesli ve görüntülü sistemle katılmalarını karara bağladı.

Firari sanıklar Çiğçi, Özdoğan ile Demir hakkındaki yakalama kararının devamına hükmeden mahkeme, daha önce "böcek" davasının görüldüğü Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinden bazı tanık beyanlarına ilişkin tutanakların istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede, Sedat Zavar, Ali Özdoğan ve Hasan Palaz FETÖ yöneticiliği, diğer şüpheliler de örgüt üyeliğiyle suçlanıyor. Sanık Hasan Akın'ın da "askeri ve siyasi casusluk" suçundan da cezalandırılması isteniyor.