Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karara göre İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü görevine Taner Taşkıran atandı.

TANER TAŞKIRAN KİMDİR?

İletişim bilimleri uzmanı olan Taner Taşkıran, Kara Kuvvetleri Zırhlı Birlikler Okulu (2000) ve Silahlı Kuvvetler Spor Okulu mezunudur. Akademik tahsilini TSK’daki görevi esnasında yapmıştır. Bu dönemde Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden lisans derecesi, Marmara Üniversitesi İletişim Bilimleri Anabilim dalında “Kurumsal Sosyal Sorumluluğun Kurum İmajına Etkisine Yönelik Bir Araştırma” adlı teziyle yüksek lisans derecesi almıştır. Silahlı Kuvvetlerde Tank Takım Komutanlığı, Hizmet Birlik Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur. Başarılarından dolayı 26 ayrı takdirle ödüllendirilmiştir. TSK’daki Astsubaylık görevinden mecburi hizmetini müteakip istifa etmiş (2012) daha sonra Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde görev almıştır. Bu esnada Gazi Üniversitesinde başladığı doktora programını bırakmış, Başbakanlık BYEGM’de Medya Analizi, Raporlama Biriminin kuruluşu ve işleyişinde görev üstlenmiştir. Uluslarası ve ulusal meseleleri konu alan medya, söylem ve içerik analizi raporları hazırlamıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının kurulmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Özel kalemde (2018), ardından 2019 yılında Cumhurbaşkanlığında görevlendirilmiş, bu tarihten itibaren dört yıl süreyle  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Protokol Sorumlusu görevini ifa etmiştir. İletişim biliminin güvenlik, siyaset ve İstihbarat alanında kullanımına yönelik araştırma ve çalışmaları bulunan çok sayıda sempozyum, konferans, seminere katılan Taner Taşkıran, “Stratejik İletişim” kitabının yazarıdır. “İletişim Savunma Doktrinin” kurucusudur. “Kişilerarası İletişim Derneğinin” kurucusu ve başkanıdır.

Taner Taşkıran 07 Ekim 2022’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü olarak atandı.