Genelkurmay Başkanlığı, Bölgesel Tatbikat-2014’ün; Türkiye’nin ev sahipliğinde 201-24 Ekim 2/14 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bölgesel Tatbikat-2014’ün; Türkiye’nin ev sahipliğinde Azerbaycan, Makedonya, Bosna - Hersek, Sırbistan, Kazakistan, Karadağ, Moldova, Ürdün, Ukrayna, Moritanya, Cezayir ve Pakistan’ın katılımı ile 20-24 Ekim 2014 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi (AHOKM)nde icra edileceği kaydedildi.

Tatbikatın maksadının, NATO ortaklık ülkelerinin karşılıklı çalışabilirlik standartlarına ulaşmasını sağlamak, eğitim, tatbikat ve birlikte çalışabilirlik yeteneklerini geliştirmek olduğunu vurgulanarak, "Tatbikata, ev sahibi ülke olarak Türkiye’den 84, 12 ortaklık ülkesinden 48 ve ilgili NATO Karargâhlarından 11 olmak üzere toplam 143 personel katılacaktır. Tatbikata; NATO Karargâhlarından Napoli Müşterek Kuvvet Komutanlığı (Joint Force Command - JFC / Naples), İzmir Kara Komutanlığı (Landcom / İzmir) ve 3’üncü Kolordu Komutanlığı da (NATO Rapid Deployable Corps - Turkey / NRDC - TUR) destek vermektedir" denildi.