Bosna Hersek Uluslararası Dayanışma Derneği Mes-Emmaus’ten gelen içerisinde insani yardım malzemesi bulunan 15 tırlık konvoy Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye gönderildi.

Bosna Hersek’te bulunan ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) aracılığı ile Suriyelilere gönderilen 15 tırlık yardım konvoyunun hareketinden önce İHH, İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Koordine Merkezi’nde tören düzenlendi. Dernek Başkanı Elmedin Skrebo, İHH ile birlikte hareket ederek Suriyelilere yardım ulaştırmaya devam ettiklerini söyledi.

Savaşın kirli yüzünden bahseden Skrebo, “İnşallah Allah böyle bir savaşı hiç kimseye yaşatmasın. Biz daha önce Bosna Hersek’te bu savaşı yaşadık. Bu insanların acılarını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle biz bir yıl boyunca Suriyeli mülteciler için gıda yardımı kampanyası oluşturduk. Dernek olarak insani yardım faaliyetleri sürdürmekteyiz. Bizim Türkiye’deki partner kuruluşumuz İHH’dır. İHH aracılığı ile bir yıl içerisinde toplam 52 tır yardım gönderdik. Bu yardımlarımızın bir kısmı Türkiye içerisinde kalan mültecilere ve hem de Suriye tarafında kalanlara gönderiyoruz. Bosna Hersek Diyanet Vakfı Başkanlığı ve müftülükleri aracılığı ile yapıyoruz. Bu konvoyumuz 5’incidir. Gıda maddesi yüzde 80 un, geri kalan yağ ve temel gıda maddesi, makarna şeker ve bebek bezleri var” dedi.

14 yıl önce vefat eden Aliye İzzet Begoviç’in ölüm yıl dönümünde bu yardımı sembolik olarak gönderdiklerine değinen Skrebo, “Türkiye savaş zamanında bizi unutmadığı için bizde zor durumda olan Suriyelilere destek olmak istedik” diye konuştu.