SAO PAULO (AA) – Brezilya'da polis, devlete ait petrol şirketi Petrobras'daki yolsuzluğa karıştığı iddia edilen eski Devlet Başkanı Fernando Collor'ın ev ve ofisini aradı. 

"Folha de São Paulo" gazetesi, polisin Collor'un ülkenin kuzeydoğusundaki Alagoas eyaletindeki ev ve ofisine baskın düzenlediğini ve üç lüks arabaya el koyduğunu yazdı. 

Polis, yolsuzluk iddialarında adları geçen dört siyasetçinin ev ve iş yerlerini de aradı. Söz konusu siyasetçiler arasında Brezilya İlerici Partisi lideri Ciro Nogueira da yer alıyor. 

Başsavcı Rodrigo Janot, gazeteye yaptığı açıklamada Bahia, Pernambuco, Alagoas, Santa Catarina, Rio de Janeiro ve Sao Paulo'da 53 ev ve iş yerinin arandığını, operasyonların yasa dışı yollardan elde edilen mallara el koymak ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili kanıt toplamak amacyla düzenlendiğini belirtti. 

Alagoas eyaleti valiliğini yapan Collor, 1990'da devlet başkanı seçilmiş, 2 yıl görev yapmıştı. Halihazırda Brezilya İşçi Partisi senatörü olan Collor, yolsuzluktan hakkında dava açılacak ilk devlet başkanı olacak.  

Ülkenin en büyük petrol şirketi olan Petrobras'taki yolsuzluk iddialarıyla ilgili mart ayında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında şirketin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra iki eski milletvekili ve ünlü işadamları gözaltına alınmıştı. Petrobras'ın eski genel müdürü Paulo Roberto Costa, 7,5 yıl hapse mahkum edilmişti.