ANKARA (AA) - AK Parti Ankara İl Başkanlığı, "Bu çaresizliğe dur de" sloganıyla Suriye için yardım kampanyası başlattı. 

İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin devlet olarak Suriye'ye büyük yardımlarda bulunduğunu belirterek, daha büyük boyutta hem Ankara içindeki hem de Suriye'de sınır ötesindeki muhtaç kişiler için yeni bir yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. 

Yamalı, yardıma muhtaç kişilerin maddi ve eğitim ihtiyaçlarıyla ilgilenmeye çalıştıklarını belirterek, "Ankara'da 35 bin civarında Suriyeli misafirimiz var. Sürekli bunların takiplerini yapıyoruz, bunu devletimiz ve milletimiz de yapıyor. Yaklaşık 100 tır dolduracak şekilde bir kampanya çalışmamız başlıyor. Bunların bir kısmı Kızılay ile iş birliği ile sınıra ve sınır dışına götürülecek bir kısmı Kahramanmaraş'taki, bir kısmı da Ankara'da bulunan Suriyeli kardeşimize dağıtılacak" diye konuştu. 

- Yüzde 40'ının taahhüdü alındı

Kampanyanın yüzde 40'ının taahhüdünü aldıklarını belirten Yamalı, kampanyayla ilgili sosyal medyada duyurular yapıldığını, broşürler hazırlandığını ve bilboardların da kullanılacağını kaydetti. 

Yamalı, 100 tırlık çalışmayı bir ay içinde tamamlamayı planladıklarını belirterek, yardım malzemelerinin battaniye, elektrikli ısıtıcı, kışlık giysi, ayakkabı, hijyenik malzeme, çocuk bezi, kuru gıda, oyuncak, birkaç tip gıda kolisi olacağını söyledi. 

Kampanya'nın adının "Bu çaresizliğe dur de" olduğunu kaydeden Yamalı, "Halka açık bazı yerlerde yardım toplama yerlerimiz olacak. Makbuz karşılığı yardımları alacaklar. Mobil bir ekmek fırını da tasarlayarak Suriye'ye göndermeye çalışacağız, sürekli hizmet verecek. Kampanyanın toplam maliyetinin 17-18 milyon lira civarında gerçekleşeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.