Şanlıurfa’ya özgü tasarlanan ve Ramazan ayı boyunca Şanlıurfalılara meyan şerbeti ikram edilen çeşmelerden şimdi ise sıcak çorba ikram ediliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesi ve Çocuk Hastanesi önüne kurduğu ikram çeşmelerinden sabah saat 06.30 ile 08.00 saatleri arasında sıcak çorba akıyor. Şanlıurfalıların ilk defa Ramazan ayında tanıştığı ikram çeşmelerinden akan çorbalar hasta refakatçileri, hasta yakınları, okul öğrencileri ve ihtiyaç sahiplerine ve öğrencilere ikram ediliyor. Soğuyan havalar nedeniyle üşüdüklerini belirten hasta yakınları çeşmelerden akan sıcak çorba ile içlerinin ısındığını ifade etti.

İkram çeşmelerinden her gün 800 kişilik çorba dağıtılırken, belediyenin 7 ayrı çorba evinde günde ise 9 bin kişiye sıcak çorba ikramı yapılıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kobanililer için Suruç’ta kurulan mobil çorba evlerinde günlük 10 bin kişilik çorba ikramı ile her gün 19 bin 800 kişilik çorba dağıtımı yapılıyor.