İSTANBUL (AA) - Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, bu dönemde müşterinin 'cebine' girebilenin kazandığını belirterek, "Çünkü müşteri işini hızlı gerçekleştirmek istiyor. Bu da ancak teknoloji ve inovasyon ile sağlanabiliyor" ifadelerini kullandı.

Yazılım şirketi SAP'tan yapılan açıklamaya göre "Dijital Bankacılık" temasıyla düzenlenen SAP Bankacılık Zirvesi'nde konuşan Ateş, bankacılıkta üst yönetimin en büyük kuşkusunun sistemde bir sıkıntı yaşanması ihtimali olduğunu kaydetti.

Bunun da kendilerini mevcut sisteme sıkı sıkı sarılmaya iteceğini aktaran Ateş, performanslarını yerine getirmede en önemli kriterin teknoloji olduğunu dile getirdi.

Teknolojinin beraberinde farklılaşmayı getireceğini, inovatif olmadan fark oluşturma imkanının bulunmadığını vurgulayan Ateş, "Ancak işinizi doğru yapıyorsanız ve teknolojiniz de sizi destekliyorsa farklılaşabiliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

DenizBank'ın DNA'sında inovasyon ve yenilik olduğuna işaret eden Ateş'in açıklamada şu görüşlerine de yer verildi:

"Bu vizyon ile 2004 yılında IP tabanlı sistemlere geçme kararı verdik. Böylece Denizbank'ın dönüşümü başladı. Çevik olup çevik kalabilmek için inovasyona odaklandık. Çünkü dünya dijitalleşiyor, bankacılık dijitalleşiyor. Böyle bir dönemde müşterinin ne istediğini bilebilmek ve ona hızlı çözümleri sunabilmek gerekiyor. Bu dönemde müşterinin 'cebine' girebilen kazanıyor. Çünkü müşteri işini hızlı gerçekleştirmek istiyor. Bu da ancak teknoloji ve inovasyon ile sağlanabiliyor. Biz bunu başardık. Dijitalleşme ile aynı zamanda ciddi bir maliyet avantajı da elde ediliyor. Denizbank olarak dijitalleşme ile 4 maliyet kaleminden üçünü doğrudan azalttık. Teknolojiyi insan ile birlikte faaliyetlerimizin tam ortasına yerleştirdik."

 

- "Bankacılık değişti ve dijitalleşti"

 

SAP Genel Müdürü Zeynep Keskin ise artık tüketim kurallarının değiştiğini, sektörlerin yalnızca iç değil, dış piyasalardan da etkilendiğini bildirdi.

"Dalgalı bir denizde olduğumuzu söylemek mümkün…" diyen Keskin, ancak rota iyi biliniyorsa ve iyi bir mürettebat varsa koşulların lehe çevrilebileceğini dile getirdi.

Bankacılığın değiştiğini ve dijitalleştiğine işaret eden Keskin, şunları kaydetti:

"Bu sadece bankacılığın müşteriye dokunan kısmının dönüşmesi değil, İK'dan ön sistemlere kadar her şeyin dijitalleşmesi anlamına geliyor. Özetle dijitalleşme bankaları farklılaştırıyor ve rekabette öne geçmelerine destek oluyor. SAP olarak stratejimizi bu doğrultuda oluşturarak basit, hızlı ve esnek bir şekilde verinin anlamlandırılmasını sağlayan çözümler sunuyoruz. SAP'nin bankacılık sektörüne sunduğu çözümlerle gelen rekabetçilik ve operasyonel verimliliğin ekonomimize güç katacağına inanıyoruz."

SAP EMEA Finansal Servisler ve Endüstriler Genel Müdürü Rob Hetherington da dijitalin hem küçük, hem de büyük bankalar için bir fırsat olduğuna dikkati çekerek, "Dijital bankacılık ile geleneksel bankacılık arasında ciddi farklılık var. Tam anlamıyla dijital bankacılık yapmak istiyorsanız uçtan uca dijital çözümler sunmalısınız. Bunun için de teknoloji size büyük imkanlar sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Isban Santander Group Dijital Bankacılık Global Direktörü Jose De Ramon ise dijitali yaşamayan bir şirketin müşterilerine dijitali satamayacağını bildirdi.

Dijital markalarını iki itici güç üzerine inşa ettiklerine işaret eden Ramon, konuşmasında şunları da kaydetti:

"Biri çalışanlarımız; 200 bin çalışanımız için ev ile iş arasındaki duvarları yıktık. Diğer ise 100 milyonu aşan müşterilerimiz; akıllı bankacılık, çoklu kanal yapımız, sosyal medya bankacılığı ve inovasyon yaklaşımımız sayesinde müşterimiz için dijital bir marka yaratmayı başardık."