Osmaniye’nin Sumbas ilçesinin Mehmetli beldesine bağlı Gökçenler Mahallesi’nde yaklaşık 50 yıldır şebeke suyu akmıyor. Su olmayan mahallede yaşayan vatandaşlar tankerlerle taşıdıkları içme suyundan içiyorlar.

Daha önce köy statüsünde olan Gökçenler Mahallesi 2010 yılında Mehmetli beldesine bağlanarak mahalle oldu. 30 hanenin ve yaklaşık 200 kişinin yaşadığı mahallede yaklaşık 50 yıldır şebeke suyu akmıyor. Mahallede yaşayanlar içme suyu ihtiyacını tankerler ve bidonlarla evlere su taşıyarak sağlıyor. Gökçenler Mahallesi’nde yaşayan Yusuf Küçükgöçen isimli vatandaş yaklaşık 50 yıldır su sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, “Mahallemizde şebeke suyu akmıyor. Bazı evlerde tesisat bile yapılmamış durumda. Bizler tankerlerle 2 kilometre ilerideki kaynaktan gidip su alıyoruz. Mahallede 5-6 kişi bağırsak kanseri. Bazıları da zaman zaman sağlık sorunları yaşıyor. 50 yıldır paslı tankerlerden su içiyoruz. Ben bu sağlık sorunlarını suya bağlıyorum. Yetkililere sesleniyorum Allah rızası için şu suyumuzu getirin artık” şeklinde konuştu.

Aynı mahallede yaşayan Mürivet Küçükgöçen ise “Sumbas’ın 8 köyüne giden su boruları bizim mahalleden hatta evlerimizin 2 metre ilerisinden gidiyor. Bu suyu 40 kilometreden getiriyorlar. Bizim evlerimizin önünden geçen sudan biz niye faydalanamıyoruz” dedi.

Mehmetli Beldesi Belediye Başkanı Hamza Büyüköztürk ise mahallede su sorunu olduğunu doğrulayarak, “Gökçenler 2010 yılına kadar Armağanlı köyüne bağlı bir mahalleydi. 2010 yılında belediyemize bağlandı. Bu mahallemizde çok uzun süredir su sorunu olduğu doğrudur. Buranın köy iken su için projesi hazırlanmış fakat bize bağlanınca proje iptal edilmiş. Biz bu mahallemize su getirmek için çabalıyoruz. İnşallah da suyu getireceğiz” diye konuştu.