İDLİB (AA) - İdlib'in Maret en-Numan ilçesinde dün Rus savaş uçaklarının vurduğu Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün (MSF) destek verdiği hastanenin doktorlarından Mazin Suud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Dün gün içinde hastanemiz 4 hava saldırısına maruz kaldı. İlk iki saldırıda hastane tamamen yıkıldı. Sivil savunma ekipleri ve halk, hastanenin enkazı altında kalanları çıkarmak için olay yerine gelirken iki saldırı daha gerçekleşti" diye konuştu.

-"Çok sayıda hastane saldırılara maruz kalıp, yıkılıyor" -

Saldırıda hasta ve refakatçilerin de hayatını kaybettiğini söyleyen Dr. Suud, şunları kaydetti:

"Bu saldırı büyük bir ayıptır, insanlığa büyük bir ayıptır. Biz hastaları tedavi ederken din, miliyet ve cinsiyet sormuyoruz. Saldıranlara sormak lazım, 'neden buraya saldırdınız' diye. Saldırana da büyük ayıp, bu saldırıları görüp de sessiz kalana da büyük ayıp. Çok sayıda hastane saldırılara maruz kalıp, yıkılıyor. Büyük masraflar yaparak, kısıtlı imkanlar dahilinde bu hastaneleri inşa etmiştik"

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rusya, şimdiye kadar muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde bulunan 22 hastaneyi hedef aldı. Halep, İdlib, Lazkiye ve Dera vilayetlerinde muhaliflerin kontrol ettiği bölgelerde bulunan hastaneler Rusların hedefi olurken, 8 hastane tamamen kullanılmaz hale geldi.

Muhabir: Halit Süleyman