Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Tariş’de 27 yıllık hizmetin ardından emekli olan Mehmet Ali Aygün, ilk maaşı ile komşularına hayır düzenledi. Aygün’ün pilav ve ayran hayrına, komşularının yanı sıra, ilçe merkezi ve çevre mahallelerden de katılanlar oldu.

Emekli olan hayır yapıyor

İlçeye 5 kilometre uzaklıktaki 680 nüfuslu Börezli Mahallesinde, emekli olan vatandaşların hayır yapma geleneği devam ediyor. Tariş’den emekli olan 49 yaşındaki Mehmet Ali Aygün’de ilk maşı ile düzenlediği hayıra ilgi büyük oldu. Mahalle camisinde okunan mevlidi şerifin ardından etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. Hayıra Börezlili vatandaşların yanı sıra ilçe merkezi ve çevre mahallerden vatandaşlar da katıldı. Konuklara teşekkür eden Mehmet Ali Aygün, ”27 yıllık çalışmanın ardından emekli oldum. Geçmişlerimizi rahmetle andık. Hayrımıza katılardan Allah razı olsun. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hayri Aygün’de,”Ben de emekli olunca böyle hayır düzenledi. Kardeşimde bu gün emekli hayrı yaptı. Biz bu geleneği sürdürmeye kararlıyız” diye konuştu. Necmettin Tezer ise,”Bizim mahallemizde emekli olanlar ilk maaşı ile hayır yapıyorlar. Bu günde Mehmet Ali arkadaşımız emekliler kervanına katıldı. Ben de 5 yıl önce emekli olunca düzenlemiştim. Bu gelenek yaşasın” şeklinde konuştu.