Bulgaristan hükümetinin Lesova Sınır Kapısı’nda hafta sonu gerçekleştirdiği rüşvet operasyonunun ardından Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda oluşan TIR kuyruğu, Kapıkule’ye de sıçradı. Hamzabeyli’den ayrılıp Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR’lar, uzun kuyruklar oluşturdu.

Bulgaristan hükümeti tarafından geçtiğimiz Pazar günü Lesova Sınır Kapısı’nda gümrük personeline yapılan rüşvet operasyonunun ardından Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda yaşanan yoğunluk bu kez de Kapıkule’ye sıçradı. Rüşvet operasyonunun ardından yoğunluğu haber alan TIR firmaları araçlarını Kapıkule’ye yönlendirince, sınır kapısında uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’nda, 12 kilometre TIR kuyruğu oluştu.

Sabah erken saatlerde Kapıkule Sınır Kapısı istikametine geldiğini ve yaklaşık 10 saattir kuyrukta beklediğini söyleyen TIR şoförü Mustafa Şahin, "Zannedersem Bulgaristan tarafında bir rüşvet olayı varmış, herhalde bizleri de o yüzden bekletiyorlar" dedi.

"ALLAH SONUMUZU HAYRETSİN"

İki yıldır TIR şoförlüğü yaptığını ve başladığına da pişman olduğunu dile getiren Melih Gülenel, "Sabah saat 06.00 sularında Hamzabeyli Sınır Kapısı’na gittik. Fakat orada çok sıra olduğu için ben Kapıkule tarafına geri döndüm. Geldiğimden beri burada kat ettiğim mesafe sadece 500 metre. Benim gibi dönemeyen arkadaşlar da Hamzabeyli’de bekliyor. Salı sabahı çıkan aracımız hala daha Hamzabeyli’de sırada bekliyor. Allah sonumuzu hayretsin yani. Ne suyumuz var ne ekmeğimiz var hiçbir şeyimiz yok. Bizimle kimse ilgilenmiyor. Şoför beklesin, başka hiçbir şey yok yani. Sıranın bitmesine yaklaşık 6 kilometre var ancak kaç günde geçeriz Allah bilir" diye konuştu.