Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, "Büro, bankacılık ve sigortacılık hizmet kolu ötekileştirilmemeli. Hizmet kolumuzun kapsamının çok geniş olduğu göz önünde bulundurulmalı, masaya taşıdığımız 150 talep fazla algısı oluşturulmamalı. Bugün masaya getirdiğimiz tekliflerin tamamı alandan topladığımız, kamu görevlilerimizin yaşadığı mağduriyetlerin yansımasıdır" dedi.

4. Dönem Toplu Sözleşme süreci kapsamında büro, bankacılık ve sigortacılık hizmet kolunda komisyon çalışmalarının ilk toplantısı Devlet Personel Başkanlığında yapıldı.

"Toplu sözleşmeye hazırlanırken alanın nabzını en iyi şekilde tuttuk"

Toplantıda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, büro, bankacılık ve sigortacılık hizmet kolunun ötekileştirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Hizmet kolumuzun kapsamının çok geniş olduğu göz önünde bulundurulmalı, masaya taşıdığımız 150 talep fazla algısı oluşturulmamalı. Bugün masaya getirdiğimiz tekliflerin tamamı alandan topladığımız, kamu görevlilerimizin yaşadığı mağduriyetlerin yansımasıdır. Toplu sözleşmeye hazırlanırken alanın nabzını en iyi şekilde tuttuk. Yaptığımız çalışmalar sonucunda hazırladığımız 150 maddenin onaylanmasını ve gece gündüz demeden görev yapan kamu görevlilerimize rahat bir nefes aldırılmasını istiyoruz" dedi.

Yanbaz, kamu görevlilerinin sorun ve taleplerine her platformda çözüm aradıklarının altını çizerek, şimdi çözümü toplu sözleşme masasında arayacaklarını belirtti. Yanbaz, "Bu masadan çözüm çıkmasını bekliyoruz. Kamu işveren heyeti bizim bu düşüncelerimizi iyi analiz etmeli, kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini dikkatle incelemelidir. Çözüm bu masada sağlanmalı, yıllardır ötelenen konular kamu görevlileri lehine sonlandırılmalıdır. Sorunları öteleyerek çözüm üretilemeyeceği herkesin takdirindedir. Toplu Sözleşme masası bu konuda iyi bir fırsattır. Bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Toplantıya Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin, Genel Başkan Yardımcıları Metin Yılancı, Bekir Turhan, Yıldırım Akbaba, Turan Çetinkaya, Feyim Bingöl, Genel Başkan Danışmanları Ömür Demir Güneş, Bilal Oktay Çiçeklitaş, Avukat Figen Küçükşahin ve kurum temsilcileri de katıldı.