Bursa’da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde organize polisinin incelemesi sona erdi. Bursa SGK İl Müdürü Eran Karaca, polisin sadece kurumun santral telefonlarının kayıtlı olduğu bilgisayarda inceleme yaptığını, hard diske el koyduğunu açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürü Eran Karaca, SGK İl Müdürlüğü binasına polisin baskın yaptığı ve böcek aradığı haberlerini yalanladı. Eran Karaca, polis mensuplarının sadece santralin imaj kayıtlarını aldığını hiçbir personelin ifadesine başvurulmadığını söyledi.

Öğle saatlarinde İl binasında gazetecilere açıklama yapan SGK İl Müdürü Eran Karaca, “Böcek haberleri asılsızdır. Müdürlüğümüzde herhangi bir arama yapılmadı. Kimse gözaltına alınmadı. Bilgisayarlara el konulma yok. Personelin dışarı çıkartıldığı yok. Personelin böyle bir şeyden haberi de yok, internetten öğrendiler. Sadece Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il müdürlüğünün santralinin hard diskini aldı. Hard diski alıp tutanağa bağladılar. Böyle bir iddia var, santralde dinleme olduğu ile ilgili. Emniyet de bunu araştırıyor. Sadece santralin bağlı olduğu bilgisayarların imajı alınıyor. Herhangi bir bilgisayara el koyma yada personelin tutuklanması yok.” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu personelinin dışarı çıkartılıp arama yapıldığı iddialarının da asılsız olduğunu dile getiren Karaca ’’ Personelimiz öğleden önce ve öğleden sonra iki kez 10’ar dakika sigara molası veriyor. Dışarı çıkanlar da sigara içen arkadaşlarımız’’. dedi. Basında yayılan ’’ Böcek Operasyonu ’’ söylentilerinin yanlış olduğunun altını çizen Karaca “Böcek diye bir şey yok, santrallerin zaten kaydetme özeliği var. Polis arkadaşlar sadece bağlı olan bilgisayarın imajını alıyor, buradan bir dinleme yapılmış mı, bilgiler başka yere gönderilmiş mi onu araştırıyor. Bunlar ortaya çıkacak. Sadece bir isim üzerinde duruluyor ama santralde 4 kişi var. ’’ diye konuştu.

’’ ADLİ İŞLEMLERE BAŞ VURACAĞIZ ’’

Personelin şikayet üzerine, mesai saatinden önce polisin SGK İl Binasına geldiğini belirten Eran Karaca, ihbarı yapanın kurum içinden mi dışarıdan mı olduğunu konusunda bilgi vermedi. Karaca, “Kimseden ifade alınmadı, sadece imaj alındı. Bir arkadaş öne çıkartılıyor ama santralde sadece o görevli değil. İmaj kayıtları sonuçlanmadan bu yapıldı ya da yapılmadı diyemeyiz. Eğer böyle bir şey yapılmışsa, yapan hakkında adli ve idari işlemler yapılacak. Eğer böyle bir şey yoksa da iddia sahibi hakkında idari ve adli işlemler yapılacak.” diye konuştu.