Bursa’da ve ilçelerinde etkili olan lodos fırtınası 27 kişiyi zehirledi. Akşam saatlerinde etkisini göstermeye başlayan lodos gece saat 01.00’de şiddetini artırdı. Meteroloji yetkililerinin Bursa şehir merkezinde kaydettikleri en yüksek hız saatte 70,2 kilometre oldu.

Sabah saatlerinde ise 112 ekiplerine karbonmonoksit zehirlenmesi ihbarları gelmeye başladı. Sabah 07 ile 09 arasında 9 zehirlenme vak’ası 112 acil ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı. Şevket Yılmaz Araştırma ve Eğitim Hastanesinde tedavi altına alınan 2 çocuğun sağlık

durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Rüzgarın akşam saatlerinde çıkması, birçok evde sobaların kapatılarak tedbir alınmasını sağladı. Lodos yüzünden gece 02 de Şehreküstü Meydanında üniversite öğrencilerine yardım için kurulan büyük bir sahra çadırı devrildi. Kermes görevlileri alabora olan eşyaları güçlükle toplayabildi. Şiddetli fırtına yüzünden çok sayıda elektrik teli ve ağaç dalı koptu. Elektrik tellerinin kopması sebebiyle birçok mahallede kısa süreliğine elektrik verilemedi. Olay yerine gelen UEDAŞ yetkilileri elektrik tellerini onardı. Lodos sokaklardaki boş çöp kutularının yollara savrulmasına da neden oldu.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, lodos sebebiyle şehirde ikazlara devam edeceklerini bildirdi. Son 1 yılda şehre gelen 50 bini Suriyeli olmak üzere yeni göç eden 100 bin kişinin Bursa’daki lodos zehirlenmeleri hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanıyor. Özellikle lodos dönemi sobaların yakılmamasını isteyen İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, doğalgaz sobalı evlerde de menfezlerin mutlaka açık tutulması konusuna dikkat çektiler.