Bursa’nın Mudanya ilçesinde 6 ay önce yürürlüğe giren imar planları çerçevesinde binlerce zeytin ağacı kesildi. Özellikle Halitpaşa Mahallesi ile Güzelyalı’daki Eğitim Mahallesi’nde 4-5 katlı yeni konutlar için her geçen gün yüzlerce zeytin ağacı kesiliyor.

Belediye meclisinden geçen yeni imar planıyla birlikte zeytin ağaçlarında artık konutlar yükseliyor. Müteahhit firmalar 65 metrekareden 200 metre kareye kadar farklı konseptlerde konut projelerini satışa sunuyor.

6 ay önce meclisten geçen 1/5 binlik plan çerçevesinde her biri 40-50 yıllık zeytin ağaçları birkaç dakika içinde kesiliyor. Çevreciler bu duruma tepki gösterirken, zeytin şehri olarak anılan Bursa’da kentin tamamını kapsayan bir zeytin alanı envanteri olmadığını kaydediyor.

Ziraat Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde planlama yapılmasını ifade ederek, "Özellikle Orhangazi, Mudanya, İznik ve Gemlik gibi ilçelerde üretimin ve yeni dikilecek zeytin ağaçları ile imara açılacak alanlar iyi planlamalı"diye konuştu