Bursagaz yetkilileri, geçmiş dönemlerde Bursa’da sobadan sızan karbonmonoksit gazındana zehirlenen 17 aileyi ziyaret etti.

Bursagaz, sobadan sızan karbonmonoksit gazıyla zehirlenen aileleri ziyaret ederek, can güvenliği için yapılması gerekenleri paylaştı. Karbon monoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları bilinçlendirmeye devam eden Bursagaz, İl Sağlık Müdürlüğü ve BACADER yetkilileri ile birlikte sobadan zehirlenen ailelere hem geçmiş olsun ziyaretinde bulundu, hem de sobanın nasıl doğru yakılacağı hakkında bilgiler verdi.

Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda vatandaşın sobadan sızan karbonmonoksit gazına maruz kalarak öldüğünü hatırlatan yetkililer, soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olunmasını istedi.

Bursagaz çalışanlarından Nuray Yılmaz, “Her yıl havaların soğumasıyla birlikte bilinçsiz soba yakmaktan dolayı çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bursagaz olarak bu üzücü olayları en az seviyeye indirmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Yılmaz, “Soğuk havalarda dışarıdan soğuk geliyor diyerek havalandırma menfezlerinizi kesinlikle kapatmayın. Canınızdan daha önemli hiç bir şey olamaz” diyerek, menfezlerin kesinlikle kapatılmamasını istedi.

Ziyaret edilen evlerde havalandırma menfezlerinin olmadığı görüldü.