Bursa Büyükşehir Belediyesi, uzunluğu 115 kilometreyi bulan sahillerde düzenleme faaliyetlerine start verdi. Gemlik’ten başlatılan ve 115 kilometrelik Mudanya ile Karacabey sahillerini kapsayan kıyı haritası çalışmalarının sonuçlarına göre uygun projelerin hazırlanacağını ve bu projelerin onay için bakanlığa sunulacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, onayın ve verilen yetkinin ardından hızlı bir şekilde inşaat faaliyetlerine başlayacaklarını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sahillerin yeniden düzenlenmesi ve turizme kazandırılması yönünde Gemlik’te başlatılan çalışmaları yerinde inceledi. Bursa’nın en önemli değerlerinden birinin sahil kenti özelliği olduğunu kaydeden Başkan Altepe, tüm kıyı kentlerinde yapacakları düzenlemelerle Bursa sahillerini Bursa’ya yakışır hale getirmek istediklerini söyledi. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi olarak bu konudaki faaliyetlere ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Altepe, “İlk olarak potansiyel bölgelerdeki bütünleşik kıyı planlarının yapılması gerekiyordu. Yetkileri bakanlıktan aldık ve sıkı bir şekilde 1/25000 ölçekli plan çalışmalarını başlattık” dedi. Sahillerle ilgili başlatılan çalışmaların da diğerleri gibi örnek niteliğinde olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Daha önce Türkiye’de yapılmış benzeri bir çalışma bulunmuyor. Denizden 200 metre kadar açığa duran alanın; batimetrik, hidrografik, oşinografik ve jeodezik ölçümlerle adeta röntgeni çekiliyor. Yerin haritaları yeniden çıkartılıyor” diye konuştu.

Başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından bütünleşik kıyı planlarının ortaya çıkacağını ve onay için bu planların bakanlığa sunulacağını belirten Başkan Altepe, alınan onayın ardından yapılan yetkilendirmeyle birlikte Gemlik, Mudanya ve Karacabey’de yapılacak projelerin Bursa’nın gerçek anlamda bir sahil kenti olduğunu tüm dünyaya göstereceğini ifade etti. Başkan Altepe, “Türkiye’de ilk kez bu derece nitelikli bir çalışma yapılmış oluyor. Sahillerin düzenlenmesinin yanında liman şehirlerinin oluşması, balıkçı barınaklarının revize edilmesi, ilgili bölgelerin gerçek anlamda bir turizm kenti haline gelmesi sağlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir ilki daha başlatmış oluyor. Şehrimiz ve insanımız için hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ALTEPE’YE TEŞEKKÜR

Başkan Altepe’yle birlikte kıyı inceleme gezisine katılan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, başlatılan çalışmalarla birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerine fiilen el attığını söyledi. Sahillerin güzelliği ve yaşanabilirliğinin Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalarla bundan sonra çok daha fazlasıyla ortaya çıkacağını ifade eden Yılmaz, “Gösterdiği hassasiyetten dolayı sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.