Kilis’e roketlerin atıldığı Burseya Dağı’nın PYD/PKK’lı teröristlerden temizlenmesinin ardından Kilis’te binlerce kişi, Türk bayrakları ile Mehmetçiğe sevgi gösterisinde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sabah saatlerinde havadan ve karadan Kilis’e roket atılan Burseya Dağı’na harekat başlatılmıştı. Kilis’e roketlerin atıldığı ve yoğun çatışmaların yaşandığı Burseya Dağı’nın öğle saatlerinde denetimi Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin eline geçti. Dağın PKK?PYD terör örgütünden temizlenmesi üzerine binlerce Kilisli motosiklet ve araçlarıyla kent merkezi ile Öncüpınar Sınır Kapısı’na giderek uzun kuyruklar oluşturdu. Belediye hoparlöründen Mehter Marşı ile kahramanlık türkülerinin gün boyu çalındığı ilde dağın teröristlerden temizlenmesi nedeniyle büyük sevinç yaşandı.

Suriye’nin Afrin bölgesinde stratejik bir öneme sahip olan Burseya Dağı sabah saatlerinde Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından havadan, Kilis sınırında konuşlu ateş destek vasıtaları, fırtına obüsleri, Çok Namlulu Roketatarlar (ÇNRA) ve tank birlikleri tarafından karadan yoğun ateş altına alınmış, dağda hakimiyet sağlanmıştı.