Büyükçekmece Belediyesi tarafından halk sağlığı uygunluğu açısından ilçe genelindeki kafeterya, lokanta ve eğlence mekanlarının havalandırma sistemleri denetlendi.

Büyükçekmece Belediyesi kış aylarının gelmesiyle birlikte halk sağlığı uygunluğu ve hava kirliliği ile mücadele amacıyla kafeterya, lokanta ve eğlence mekanlarının havalandırma sistemlerini denetledi. Büyükçekmece’de yapılan denetimlerde kapalı alanlarda sigara içilmemesi yasağının üzerinde durulurken, mekan sahiplerine kriterlere uyulmaması halinde verilebilecek cezalar hatırlatılıp, uyarılarda bulunuldu.

Sağlık İşleri Müdürlüğü, Çevre Kontrol Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü’nden oluşan ekipler tarafından yapılan denetimlerde kurallara uygun olmayan iş yeri bulunmazken, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır, standartlara uymayan iş yerlerinin kapatılmaya varan cezalar verileceğini söyledi. Denetimlerde ayrıca, mutfak eşyaları, ısıtma soğutma tertibatı, yangın önlemleri alınıp alınmadığı da ekipler tarafından incelendi.

“DENETİMLER BELİRLİ ARALIKLAR DEVAM EDECEK”

Denetlemeleri yakından takip eden Başkan Yardımcısı Adem Yazır, "Başkanımız Hasan Akgün’ün talimatıyla kafeterya ve kafeteryalarda belli aralıklarda ısıtma ve soğutma hijyen ve lavaboların temizlikleri ile alakalı bir denetim yapacağız. Kamuoyu bu konuda çok duyarlı özellikle Büyükçekmece halkı bu konuda çok duyarlı bizde Büyükçekmece Belediyesi olarak gerekli denetimleri yapacağız. İşyerinin amacına uygun olup olmadığını, havalandırma ve baca tertibatlarına, ısıtma ve soğutma sistemlerine, yangına karşı gerekli önlemlerin alınıp alınmadığına, mutfak malzemelerin kolay temizlenen malzemelerden yapılıp yapılmadığına bakıyoruz. 25’e yakın mekanda yaptığımız denetlemelerde sigara yasağı üzerine özellikle duruyoruz” dedi.

Denetimlerden memnun olduğunu belirten iş yeri sahibi Mehmet Yazıcı ise, “Denetlemelerin sık olması bizim için daha iyi. Hiçbir sıkıntı yaşamadan vatandaşa hizmet vermek istiyoruz. Bunun için gereken hassasiyeti gösteriyor, elimizden geleni yapıyoruz“ şeklinde konuştu.

Öte yandan, denetlemelerden dolayı Büyükçekmece Belediyesi’ne teşekkür eden vatandaşlar ise yemek yedikleri yerde huzurlu olmak istediklerini belirttiler.