KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan arasında, Konya E Tipi Kapalı Cezaevindeki hükümlü ve tutuklular için "Destek Protokolü" imzalandı.

Akyürek, imza töreninde, Medeniyet Okulu kapsamında öğrencilere yönelik kitlesel eğitim projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Protokol ile cezaevinde kalanların da bu kapsamda değerlendirileceğini belirten Akyürek, şunları kaydetti:

"Konya E Tipi Kapalı Cezaevindeki hükümlü, tutuklu, çocuk ve gençlere psikolojik destek sağlayarak, sosyal, kültürel, sanatsal etkinlikler yoluyla onların rehabilitasyon ve topluma kazandırılma süreçlerine destek amacıyla protokol imzalandı. Protokolle, yargılamanın ıslah edici ve eğitici özelliğine katkı yapılması amaçlanıyor."

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan da Medeniyet Okulu Projesi'ne Ceza İnfaz Kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlülerin dahil edilmesinden son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Sevgi, saygı, barış, ahlak gibi değerlerin, tutuklu ve hükümlülerin vicdanlarında değişmeye yol açacağına inandıklarını aktaran Tezcan, "Programdan ceza infaz kurumundaki bin 400 çocuk, kadın, erkek tutuklu ve hükümlü yararlanacak" dedi.

Konuşmaların ardından Akyürek ve Tezcan, işbirliği protokolünü imzaladı.

Proje kapsamında, Konya E Tipi Kapalı Cezaevindeki hükümlü ve tutuklular ile adliye personeline yönelik eğitici konferanslar, Mesnevi sohbetleri ve tiyatro gösterisi gibi faaliyetler düzenlenecek.