Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürlüğü, kentte bulunan muhtarları ziyaret ederek sorunlarına çözüm arıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, mahallelerdeki sorunları daha yakından takip etmek ve çözüm üretmek amacıyla kurduğu Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürlüğü, mahalle muhtarlarını ziyaret ederek mahallelerin ve vatandaşların sorun ve taleplerini dinliyor. Muhtarlarla işbirliği yaparak daha iyi hizmet vermek için çalışmalarına başlayan ekipler, ilk ziyaretlerini kent merkezinde bulunan muhtarlara yaptı. Ziyaret muhtarlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürlüğü ekipleri muhtarların sorunlarını dinleyip çözüm önerilerini not aldı. Daha önce sorunlarının çözümü için muhatap bulamadıklarını belirten muhtarlar, oluşturulan şube müdürlüğünün memnuniyet verici olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Bir süre muhtarlarla sohbet eden ekipler daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından basılan ajanda, duvar saati, takvim ve not defteri gibi hediyeler takdim etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürlüğü kentte faaliyet yürüten bin 62 Sivil Toplum Kuruluş (STK) ile 17 ilçede görev yapan bin 42 muhtarla birlikte ortak projeler üreterek kentin sorunlarını çözmeyi amaçlıyor. Kentin sorunlarının çözümü noktasında STK ve muhtarların şikayet ve önerilerini dikkate alacak olan müdürlük ayrıca, kent yararına STK’lar tarafından yapılan projelere de imkanlar dahilinde destek sunmaya çalışacak. Kentin her alanına hizmet götürmeyi hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, periyodik olarak STK ve muhtarlarla yapacağı istişare toplantılarının organizasyonunu STK ve Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü üstlenecek. Tüm ilçelerde yapılacak olan istişare toplantılarında dile getirilen şikayet, öneri ve sorunlar rapor haline getirilerek olan müdürlük, çözüm noktasında gerekli daire başkanlıkları ve birimlerle görüşmeler yaparak, STK ve muhtarlara geri bildirimde bulunacak.

Şube Müdürlüğü tarafından STK’lara ve Muhtarlara yönelik yapılacak ziyaret devam edecek olup ayrıca “STK Buluşmaları” ve “Muhtarlar Buluşması” adı altında yapılan istişare toplantılarına da devam edilecek.