Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın yeşil kimliğine değer katacak projelerinden biri olan ‘Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri’nde çalışmalar devam ediyor.

Bölgede inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaklaşık 225 dönümlük alanda bulunan ‘Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri’nin Yıldırım ilçesine nefes aldıracak bir çalışma olduğunu söyledi. Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte yaptığı incelemede, “Bursa’nın gerçek anlamda ‘yeşil’ kimliğine kavuşabilmesi için önemli adımlardan bir tanesi olan ‘Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri’, 225 dönümlük bir alan üzerinde yapılıyor. “2017 Eylül’de başladığımız ve 2019 yılı Eylül ayında bitirmeyi hedeflediğimiz bu çalışma, Kültürpark, Mihraplı, Hüdavendigar Parkı ve Botanik Park gibi vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte rahatça vakit geçirebileceği ve gençlerin de sportif faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bir park olacak” diye konuştu.

Başkan Aktaş, yaklaşık 225 dönümlük bir alanda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında park içerisinde planlanan imalatları anlatarak, “Burada kapalı yüzme havuzu, 2500 metrekare taban alanı olan engelli yüzme havuzu, güreş salonları, kafeterya alanlarını içeren bina, 1900 metrekare taban alanlı tribün olacak. 2 adet nizami futbol sahası var ki burada BAL ve 3. Lig maçlarının oynanmasını da arzu ediyoruz, ona dair bir çalışma yapacağız” ifadesini kullandı.

Yaklaşık 11 bin metrekarelik gölet alanı, seyir terası, 17 bin metrekarelik çocuk oyun ve faaliyet alanları ile 9 bin metrekarelik tematik parkın da yer alacağını anlatan Başkan Aktaş, “2500 metrelik park duvarı, kafeterya binası, mescit ve bebek bakım üniteleri ile diğer müştemilat binaları, 300 araçlık otopark, yaklaşık 6 bin metre yürüyüş yolu ile yaklaşık 10 bin metrekarelik piknik alanları da bulunacak” dedi.

Tamamı yaklaşık 2 yılda bitmesi planlanan parkın bir kısmının 2018 yılı içerisinde kullanıma açılacağını ifade eden Başkan Aktaş, “Yaklaşık 32 milyon TL’lik bir proje Park kendi değerinin yanı sıra beraberinde bölgedeki değişim ve dönüşümü de hızlandıracak bir park olacak” diyerek Yıldırım’a hitap edecek önemli bir hizmetin heyecanını yaşadığını söyledi.