KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde Hastane Camisi'ndeki imam odasını tornavida ile açıp bozuk paraları çalan şüpheli, caminin güvenlik kameralarınca tespit edilerek yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Yeni Mahalle'de bulunan camideki bozuk paraların çalındığını fark eden görevliler, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik kamerası görüntülerinden kimliğini belirlediği şüpheli N.İ.'yi (61), ilçe merkezinde bir kahvehanede yakaladı. 

Beyşehir Adliyesi'ne sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı. 

Cami imam hatibi Harun Ayhan gazetecilere yaptığı açıklamada, N.İ.'ye neden hırsızlık yaptığını sorduklarında, "Kötü bir niyetim yok, su içmek için odaya girdim" cevabını verdiğini söyledi. 

Görüntülerde, kimsenin olmadığını görüp camiye giren şüpheli, kapı arkasındaki elbiselerin cepleri ve halı altlarında imam odasının anahtarını arıyor. Bulamayınca yanında getirdiği tornavida ile kapıyı açan şüpheli, odada bulunan bozuk paraları alarak camiden uzaklaşıyor.