Türk Kızılayı, Adana Erkek Lisesi’nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü etkinliğinde, öğrencilere yağlı buğday çorbası dağıttı.

Erkek Lisesi’nde, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, yönetim kurulu üyeleri, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla anma programı düzenlendi.

Programda öğrenciler tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümüne özel resim sergisi açıldı. Ayrıca, öğrenciler, Kızılay tarafından kurulan sıhhiye çadırında, o dönemin doktor, hemşire ve asker kıyafetlerini giyerek, Çanakkale ruhunu canlandırdı.

Daha sonra programa katılan davetli ve öğrencilere, Türk Kızılayı aşçıları tarafından hazırlanan, Çanakkale kahramanlarının yokluk nedeniyle cephede tükettiği yağlı buğday çorbası ikram edildi. Etkinlik sırasında, 18 yaşına girmiş lise öğrencileri ile okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, programda yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşları sırasındaki milli ruhun herkese örnek olması gerektiğini belirterek, “Çanakkale Zaferi, birlik ve beraberliğin sembolüdür. Türk milletinin, hürriyeti söz konusu olduğunda tüm imkansızlıklara rağmen neleri başarabileceğinin kanıtıdır. Bugün milletimize düşen görev, şehitlerin kanlarıyla sulanan bu kutsal topraklara, aynı şuurla sahip çıkmak ve gelecek nesillere daha güvenli ve güçlü bir şekilde aktarmaktır. Bu vesileyle, Çanakkale kahramanlarını ve tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.