ÇANKIRI (AA) - Çankırı Valiliği, Belediyesi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi ile 12 sivil toplum kuruluşunca organize edilen "7. İstiklal Yolu Yürüyüşü", Ilgaz ilçesinde başladı.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinden Ankara'ya kadar uzanan İstiklal Yolu'nda gerçekleştirilen etkinliğin Çankırı-Ilgaz bölümündeki ilk gününde, Ilgaz Dağı'ndaki Derbent Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Ilgaz Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden etkinlikte, mehter takımı gösteri yaptı. Daha sonra katılımcılar, Türk bayraklarıyla meydandan Ilgaz Şehitliği'ne kadar yürüdü. Şehitlikte İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu. 

Karayolları 157. Şube Şefliği önünde katılanlara keşkek ikram edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İstiklal Yolu'nun kurtuluş mücadelesinde önemli yeri bulunduğunu vurgulayan Karatatar, "İstiklal Yolu, milli mücadele yıllarında İnebolu-Kastamonu-Ilgaz-Çankırı-Ankara güzergahında hem cephane hem insan naklinin sağlandığı önemli bir güzergahtı" dedi.

Yolun tarihteki önemini genç nesillere anlatmak amacıyla başlattıkları yürüyüşün yedincisini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Karatatar, etkinliklerin yarın da devam edeceğini söyledi. 

Yürüyüşe AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkan Vekili Yunus Balcı, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker ile daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Yolu Yürüyüşü etkinlikleri kapsamında yarın, eski Üçoluk Jandarma Karakolu'ndan Kıyısın köyüne karar yürüyüş yapıldıktan sonra, burada tören düzenlenecek.