ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde 78 yaşındaki Rıza Katırcı'dan 6 gündür haber alınamıyor.

İlçede 3 Ekim Cumartesi günü öğle vakti camiye gitmek için evinden ayrılan Katırcı'dan bir daha haber alamayan ailesi, durumu emniyete bildirdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, jandarma, AFAD ve Çankırı Belediyesi itfaiye ekiplerince arama kurtarma köpeğiyle başlatılan çalışmada herhangi bir ize rastlanmadı.

- "Takip edildiğini düşünüyorum, başka imkanı yok"

Gülüzar Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının camiye gitmek için evden ayrıldığını, bir daha geri dönmediğini belirterek, "Babamı son olarak bahçemizin bulunduğu Pazar Çayı mevkisinde bir tanıdığımız görmüş. Ondan sonra gören yok" diye konuştu.

Akşam eve gelmeyince bölgede arama yaptıklarını ama babasının izine rastlayamadıklarını dile getiren Kaplan, bunun üzerine polis ve jandarmaya haber verdiklerini kaydetti.

Babasının kaçırılmış olabileceğini düşündüğünü ifade eden Kaplan, "Babamın yanında 770 lira vardı. Maaş kartı da yanındaydı. Takip edildiğini düşünüyorum, başka imkanı yok. Başı dönse ya da başka bir şey olsa bizim geleceğimizi tahmin eder, bahçenin kenarına oturur, bizi beklerdi" şeklinde konuştu.