ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi tarafından şehir mezarlığına ve şehitliğe kurulan "Hatimmatik" ile her gün 45 dakika Kur'an-ı Kerim okunacak.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç,  gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşın en zor ve acılı gününde ellerinden geldiğince yanlarında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Uygulamanın çok önemli olduğunu düşündüğünü aktaran Dinç, "Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehitlik ve mezarlık alanlarına takılan 'Hatimmatik' cihazı ile belirlenebilen gün ve saatlerde otomatik olarak Kur'an-ı Kerim okunacak. Her gün 45 dakika Kur'an okuyacak cihaz, 30 günde bir hatim yapacak. Cihazlar, güneş enerjisi ile çalışacak" dedi.

Mezarlık hizmetlerinde yaptıkları her çalışmada halkın büyük memnuniyeti ile karşılaştıklarını belirten Dinç, hatimmatik cihazı ile mezarlık ve şehitlikte oluşan manevi atmosfere katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Dinç, cihazın programlanabilir özelliği sayesinde arife günü ile Kurban Bayramı'nın ilk üç günü 08.00-16.00 saatlerinde aralıksız Kur'an-ı Kerim okunacağını bildirerek, şöyle konuştu:

"Her Perşembe 18.00-18.30 saatleri arasında ise mezarlık duaları okunacak. Hatimmatik cihazından diğer günlerde saat 14.45'ten itibaren 45 dakika boyunca Kura'n yayını yapılarak her ay düzenli olarak bir hatim bitirilmiş olacak. Şu an birer tane şehitlik ve Esentepe Mahallesi mezarlığımıza, 5 adet de şehir mezarlığımıza olmak üzere toplamda 7 hatimmatik taktık. Uygulamamızın mezarlık hizmetleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza manevi bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz."

Başkan Dinç, benzer uygulamaların önümüzdeki süreçte hayata geçirilmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.