ÇANKIRI (AA) - Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, tiyatro ve gösteri salonu açıldı. 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, açılış törenindeki konuşmasında, ortaya güzel bir iş çıktığını söyledi.

"Genel müdürü ne yapar? Genel müdür imza atar" diyen Birecik, "Fakat, neyi imzaladığını bileceksin, göreceksin. Bugün gerçekten güzel bir eseri görüyoruz. Burası mahkumların konulduğu yer değil, rehabilitasyon merkezi" ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmanın önemine de değinen Nejat Birecik, "Biz kıyıya vurmuş deniz yıldızlarını tekrar denize atmak için aracı oluyoruz, ne mutlu" dedi.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya ise tiyatro salonunun bir cezaevi için oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Tiyatro salonunun buradaki insanların eğitimine önemli katkılar sağlayacağına inandığını kaydeden Kaya, şöyle konuştu:

"Yeniden düzenlediğimiz tiyatro ve gösteri salonumuzda artık eğitim faaliyetlerimizi ve etkinliklerimizi daha rahat bir şekilde yürüterek, hem kurum personeline hem de cezaevi sakinlerine modern bir tiyatro ve gösteri salonu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cezaevi sakinlerimizin topluma kazandırılmasında çok büyük faydasının olacağını ümit ettiğimiz cezaevi tiyatro salonumuzun, camiamıza ve kurumumuza hayırlı olmasını diliyorum." 

Konuşmaların ardından tiyatro salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Daha sonra Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik'e, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz tarafından Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Ercan Serin'e ve Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya tarafından da Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'e katkılarından dolayı hediyeler takdim edildi.