ÇANKIRI (AA)  - Çankırı İl Özel İdaresi tarafından Sudan'da iki su kuyusu açtırılacak. 

Çankırı İl Genel Meclisi ekim ayı toplantılarının üçüncüsü Ruhi Şeker başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın ardından Sudan'a yaptırılacak iki su kuyusuyla ilgili maddenin görüşülmesine geçildi.

Meclis Başkanı Şeker, yaptığı konuşmada, Vali Vahdettin Özcan tarafından kardeş şehir anlaşması yapılan Sudan'ın Orta Darfur Eyaleti'ne özel idare kaynakları ile iki su kuyusu açılacağını kaydetti.

Yapılacak yardımın önemine değinen Şeker, "Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Sudan Orta Darfur Eyalet Temsilciliği arasında dış politikaya ve uluslararası anlaşmalara uygun olarak yürütülmek üzere 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ile 4668 sayılı Kanun uyarınca hazırlanan protokol dahilinde 2 adet elektrik sistemli içme suyu kuyusunun açılması konusu gündemimizde. Su kuyusunun açılması ortak hizmet projeleri yürütülmesi ile protokolün imzalanması için Çankırı Valisi'ne yetki verilmesi konusunu görüşeceğiz" diye konuştu.

Şeker'in konuşmasının ardından yapılan oylamada su kuyularının açılmasıyla ilgili Vali Özcan'a TİKA ile yapacağı protokol için yetki verilmesi, oy çokluğuyla kabul edildi. 

Yaptırılacak iki su kuyusunun 35 bin liraya mal olacağı kaydedildi.