ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da yetiştirdikleri sebze ve meyveleri  yol kenarında satan çiftçiler, müşterilerine ürünü isterlerse tarladan toplama olanağı sağlıyor. 

Tüney köyünde yaşayan çiftçiler, Çankırı-Ankara karayolunun Tüney köyü mevkisine kurdukları tezgahlarda, tarlalarında ürettikleri ürünleri satmaya çalışıyor. Ürünlerini yılın 7 ayı tezgahlarda satan vatandaşlar, geçimini buradan elde ediyor. 

Çiftçi Yaşar Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde yaklaşık 500 dekar arazide kavun, kabak, patlıcan fasulye, biber, domates, çilek ve kıvırcık yetiştirildiğini söyledi.

Eşi ve oğluyla birlikte tarlayı nisan ayında ektiklerini ifade eden Çelik, "Mayıs ayından kasım ayının sonuna kadar bu yolun kenarında tezgahta satış yapıyoruz" dedi.

Ürünlerinin organik olduğunu vurgulayan Çelik, insanların bunları güvenle tüketebileceğini dile getirdi.

Yetiştirdikleri ürünleri yol kenarlarında sattıklarını anlatan Çelik, "Çankırı-Ankara karayolunu kullanan sürücüler ve yolcular, bizlerden alışveriş yapıyor. Birçok müşterimiz kışlık alışverişini buradan karşılıyor. Buradan aldıkları ürünleri kurutarak kışın tüketiyorlar" diye konuştu.

- Geceleri tezgahlarının yanında yatıyorlar

Çiftçilerden Habib Eren de sebzenin yanı sıra elma, çilek, turşu, pancar, bulgur ve salça satışı yaptıklarını da söyleyerek, şunları dedi:

"Bu yol güzergahında 30'a yakın tezgah var. Ben de yaklaşık 10 yıldır biz bu işi yapıyorum. Buradan gelip geçenler de bizlere alıştı. Gelip geçerken uğrayıp alışverişini yapıyorlar, ihtiyaçlarını gideriyorlar. Alışverişe gelenler ürünü isterlerse tezgahtan alıyor, isterse de hemen yan taraftaki bahçeye gidip kendi eliyle sebzesini toplayabiliyor. Tarladan ürününü toplayan vatandaşlar, bir anlamda bahçe özlemini, köy özlemini de gidermiş oluyor. Hem deşarj oluyor hem de alışverişini yapıyorlar. Tüketiciler, bundan da çok memnun oluyor."

Eren, geceleri de tezgahların yanında yattıklarına işaret ederek, "Günün 24 saati buradayız. Geceleri burada yaptığımız yataklarda yatıyoruz. Yol hareketli. Gece de alışveriş olduğu için burada kalıyoruz" ifadesini kullandı.