ÇANKIRI (AA) - Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı emekli Gaz Astsubay Yüksel Teke, "Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananlar, yanıldıklarını göreceklerdir" dedi

Teke, yaptığı açıklamada, Ankara'daki saldırıyı kınadı.

Terör suçları için idam yasasının yeniden getirilmesini isteyen Teke, "Allah aşkına yeter, artık yeter. Yürekler dayanmaz oldu. Bizler Avrupa Birliğini falan istemiyoruz. Şu terörün kökünü kazıyın, bu uğurda ne gerekiyorsa hep beraber yapalım. Bu necip millet sonuna kadar yanınızdadır" ifadelerini kullandı.

Terör saldırıları karşısında millet olarak dik durulması gerektiğini vurgulayan Teke, şunları kaydetti:

"Terör saldırıları karşısında tek vücut olarak hareket etmeliyiz. Türkiye'nin siyasi ve ekonomik olarak güçlenmesinden rahatsız olan iç ve dış güçler, bu ortamı bozmak ve Türkiye'de iç çatışma ortamı yaratmak için harekete geçti. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananlar, yanıldıklarını göreceklerdir. Bu alçak saldırı, hangi hain odaklar tarafından düzenlenmiş olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozamayacaktır."

Ankara saldırısını lanetleyen Teke, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diledi.