ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, ilkokul öğrencileri ve huzurevinde kalan yaşlıların da katılımıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

100. Yıl Kültür Merkezi önünde toplanan öğrenciler ve vatandaşlar, Necip Fazıl Kısakürek Sokak'ta yürüdükten sonra Karatekin Parkı'na döndü.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Songül Kapusuz, burada yaptığı konuşmada, Kütüphaneler Haftasını kutlamanın mutluluğunu yaşadıkarını dile getirdi.

Kitap okumak için oluşturdukları zincire katılan herkese teşekkür eden Kapusuz, "Bugün burada olduğu gibi hepinizi kütüphaneye, kitap okumaya bekliyoruz. Bizleri orada yalnız bırakmayın" dedi.

Herkesin kitap okuma alışkanlığına sahip olmasını istediklerini belirten Kapusuz, "Kitap insanlar için iyi bir dosttur. Biz de insanların kitapla iyi dostluklar kurmasını istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Yürüyüş ve kitap okuma etkinliğimiz de bunlardan biri" şeklinde konuştu.

Kapusuz'un konuşmasının ardından ellerine kitaplarını alarak yürüyüşe katılan palyaçolar, öğrenciler ve vatandaşlar kitap okudu. İsmail Özdemir Huzurevi sakinlerinin de bastonlarına dayanıp kitap okumaları dikkati çekti.

Daha sonra, engelliler yaran gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar ve çok sayıda vatandaş katıldı.