ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Çankırı Valiliği ve Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından Uluyazı Kampüsü Spor Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, yaptığı konuşmada, nevruzun kelime anlamı hakkında bilgi verdi.

Nevruz'un artık tüm Anadolu coğrafyasında coşkuyla kutlandığını belirten Savaş, şöyle konuştu:

"Hepinizin bildiği gibi nevruz yeni gün demek. Asyalı kavimlerin baharı karşılamak adına yapmış oldukları çok önemli ve neşeli kutlamaların tümüdür. Ayrıca İran takviminin de yılbaşıdır. Nevruz sadece İran'da değil tüm Asya ülkelerinde, Müslüman coğrafyalarında hepsinin baharı karşılamak üzere yaptığı bir kutlama. Hatta Avrupa da Almanya İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde de aynı maksatla kutlanmaktadır." 

Nevruzun sevinmek için, kardeşlik için, birlikte olmak için çok önemli bir başlangıç günü olduğunu kaydeden Savaş, "Sevgiyi, kardeşliği, dostluğu büyütelim bunların hiçbirinin yan etkisi yok. Bunların zararlı bir yan etkisi yok. Nevruz, kardeşlik ve dostluk içinde geçsin" dedi. 

Rektör Savaş'ın konuşmasının ardından Bir Yudum Anadolu Efsanesi Halkoyunları Topluluğu, Kafkas gösterisinde bulundu.

Vali Vahdettin Özcan, Rektör Prof. Dr. Savaş, Baro Başkanı Erkan Köroğlu ve katılımcıların demir dövmesinin ardından fidan dikimi yapıldı. 

Yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlanmasıyla program sona erdi.