ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da belediye ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cemile Eskisucu öncülüğünde belirli aralıklarla sokak hayvanları için mama ve yem bırakılıyor. 

Eskisucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış günlerinde en çok yardıma muhtaç canlıların hayvanlar olduğunu söyledi.

Ülke genelinde soğuk ve yağışlı günler yaşandığını belirten Eskisucu, "Çankırı da bu soğuk ve yağıştan üzerine düşeni alıyor. Birçok hayvan, kış günlerinde soğuk ve açlık nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu konuda hepimizin duyarlı olması gerekiyor" şeklinde konuştu. 

"Unutmamak gerekir ki hayvanlar insanları karşılıksız sever" diyen Eskisucu, "Doğanın dengesi açısından hayvanların varlığı hayati öneme sahip. Bunun yanında hayvanlar, varlıklarıyla da doğayı renklendirir, şenlendirir. Unutmayalım ki hayvanlar bize emir vermez, her zaman bizimle ilgilenmeye hazırdırlar. Ruh halinize göre hareket eder ve karşılık beklemezler. Hayvanları koruyalım, eziyet etmeyelim ve sevelim" ifadesini kullandı.

Şehrin birçok noktasına köpek ve kedi maması bıraktıklarını anlatan Eskisucu, çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Çankırı Belediyesinde görevli Veteriner Zekeriya Öcal da sokak hayvanlarının aç kalmaması için şehrin birçok noktasına mama ve suluk bıraktıklarını dile getirdi. 

Sıcak havalarda kaplara haftada bir kez mama ve su koyduklarını aktaran Öcal, "Kış aylarında olmamız nedeniyle mama ve yem bırakma işini daha sık yapıyoruz. Bugün de Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı, mama ve su alarak hayvanlarımızın beslenmesine katkı sağladı" dedi.