ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da cep telefonundan aradıkları kişiyi dolandırmak istedikleri öne sürülen 2 zanlı, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, A.D'yi telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, banka hesabının terör örgütünün ele geçtiğini söyleyerek, bu kişiden bankadaki parasını çekip kent merkezindeki bir konteynerin içine bırakmasını istedi. 

Şüphelinin isteği üzerine telefonunu kapatmayan A.D'yi arayan bir yakını, hattın uzun süre meşgul olmasından dolayı dolandırıcılıktan şüphelenerek durumu polise bildirdi. Kent merkezinde otomobiliyle seyir halinde olduğu belirlenen A.D'yi, polis ekipleri takibe aldı.

Bankaya giden A.D, şüphelilerin talimatı doğrultusunda hesabından çektiği 10 bin 500 lirayı kendisine tarif edilen çöp konteynerine bırakarak bölgeden uzaklaştı. Şüpheliler S.Ç. ve H.L, konteynerden parayı almak istedikleri sırada polis ekiplerince yakalandı.

Kentte daha önce de benzer yöntemlerle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 2 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.