ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi.

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nce 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Vekili Nedim Özırmak, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Gürdoğan Doğrul, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Çalışma ve İş kurumu İl Müdürü Alim Çaycı, İl Defterdarı Ahmet Seçim Güldoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatılmasının ardından "Çankırı İstiklal Marşı'nı okuyor" projesi kapsamında hazırlanan video izlendi. "Bir Dava Adamı Mehmet Akif" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de hediyeleri verildi.

Vali Vekili Özırmak, programın sonunda yaptığı değerlendirmede, emeği geçenlere teşekkür etti. Çok güzel bir programın hazırlandığını dile getiren Özırmak, "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'mız için ne söylesek azdır. Her bir söz neferler gibidir. Bu ülkenin bölünmezliği, bağımsızlığı ve birlik beraberliği için canını esirgemeyen şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" dedi.