İSTANBUL (AA) - Castrol Ford Team Türkiye, Hırvatistan'da Avrupa Ralli Kupası'nı almak için yarışacak.

Castrol Ford Team Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Avrupa Ralli Kupası'nda (ERT) Türkiye'yi temsil eden ve 4 yarış boyunca sürdürdüğü liderliği şampiyonlukla taçlandırmak isteyen Castrol Ford Team Türkiye, bugün başlayacak ve yarın devam edecek Hırvatistan Rallisi için hazırlıklarını tamamladı.

Takımın şampiyon pilotları Murat Bostancı ve Onur Vatansever ikilisi, 167 puan farkla önde götürdükleri Avrupa Ralli Kupası'nı ilk kez Türkiye'ye getirmek için son yarışlarına çıkacaklar.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Murat Bostancı, hedefledikleri şampiyonluğa son bir adım kaldığını belirterek, "Avrupa Ralli Kupası'nın her yarışında tempoyu yükselttik. Her koşulda liderliğimizi korumayı başardık ve takım stratejimizi eksiksiz uygulayarak Türkiye'ye ilk Avrupa Ralli Kupasını getirmeye biraz daha yaklaştık. Takım olarak Hırvatistan Rallisi sonucunda kupayı Türkiye'ye getirmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı da Hırvatistan Rallisi'ni ikinci sıradaki rakiplerinin önünde bitirmeleri durumunda şampiyonluklarını ilan edecek olan pilotlar için Hırvatistan'da farklı bir strateji uygulayacaklarını ifade etti. Serdar Bostancı, şunları kaydetti:

"Avrupa arenasının en zorlu ve tahmin edilemez pilotlarıyla yarışıyoruz. Şu anda 167 puan farkla ilk sıradayız. Hırvatistan Rallisi'ni en yakın rakibimizin önünde bitirmemiz yeterli olacak. Çalışmalarımızı tutarlı ve temposunu bizim yönettiğimiz bir yarış stratejisi üzerine yapıyoruz. Hırvatistan Rallisi'ndeki tek hedefimiz, bundan önce katıldığımız ve hepsini kazandığımız Avrupa Ralli Kupası yarışlarından farklı olarak yarışı değil kupayı kazanmak. Takım ve pilotlar olarak yine tek yürek olduk ve Avrupa Ralli Kupası'nı Türkiye'ye getireceğiz."