İSTANBUL (AA) - Castrol Ford Team Türkiye'nin, Avrupa Ralli Kupası'nı ilk kez Türkiye'ye getirmesine bir yarış kaldı. Takım, 12 etaptan oluşan Sırbistan Rallisi'nde 11 etabı ilk sırada bitirdi.

Castrol Ford Team Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Castrol Ford Team Türkiye'nin şampiyon pilotları Murat Bostancı ve Onur Vatansever ikilisi, toplam 12 etaptan oluşan Sırbistan Rallisi'nde 11 etabı ilk sırada bitirerek Avrupa Ralli Kupası şampiyonluğu yolunda büyük bir adım daha attı.

Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı'nın 1991'de o zamanki adı YuRally (Yugoslavya Rallisi) olan yarışı kazanarak tarihe geçtiği Sırbistan Rallisi'nde en yakın rakiplerine 167 puan fark atan Murat Bostancı ve Onur Vatansever, Avrupa'nın en zorlu asfalt parkurlarından biri olan Sırbistan Rallisi’nde ilk gün sonunda en yakın rakibine 2 dakika fark yaptı.

Bostancı ve Vatansever, yoğun yağışın kayganlaştırdığı parkurda temkinli ve tempolu bir yarış çıkararak Avrupa Ralli Kupası'nı Türkiye'ye getirmek için önemli bir aşamayı daha başarıyla geçti. Çift, 2-3 Ekim tarihlerindeki Hırvatistan Rallisi'ni ikinci sırada bulunan rakiplerinin önünde bitirmeleri halinde Avrupa Ralli Kupası'nı Türkiye'ye getiren ilk sporcular olacak.

 

- "Avrupa Ralli Kupası'nı Türkiye'ye getireceğiz"

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Avrupa Ralli Kupası'nın lider pilotu Murat Bostancı, kupada hedefledikleri şampiyonluğa son bir adım kaldığını belirterek, "Her yarışta tempoyu yükselttik. Her koşulda liderliğimizi korumayı başardık ve takım stratejimizi eksiksiz uygulayarak Türkiye'ye ilk Avrupa Ralli Kupasını getirmeye biraz daha yaklaştık" ifadelerini kullandı.

Yarışın YuRally'nin devamı olduğunu bildiren Bostancı, "O dönemin en zorlu mücadelelerinden biri olan bu yarışı 1991'de kazanan babam Serdar Bostancı'nın ardından bu mutluluğu tekrar yaşamak ve yaşatmak büyük bir gurur. Ben, Onur ve tüm takım her şeyimizi ortaya koyarak Hırvatistan Rallisi sonucunda kupayı Türkiye'ye getirmeye kararlıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı ise Hırvatistan'da farklı bir strateji uygulayacaklarını kaydederek, Avrupa arenasının en zorlu ve tahmin edilemez pilotlarıyla yarıştıklarını bildirdi.

Şu anda 167 puan farkla ilk sırada olduklarını anımsatan Bostancı, "Hırvatistan Rallisi'ni en yakın rakibimizin önünde bitirmemiz yeterli olacak. Çalışmalarımızı tutarlı ve temposunu bizim yönettiğimiz bir yarış stratejisi kurmak üzerine yapıyoruz. Takım ve pilotlar olarak tek yürek olduk ve Avrupa Ralli Kupası'nı Türkiye'ye getireceğiz" ifadelerini kullandı.